Ollikaiset

Tulosta

Tässä kohdin haluan esitellä myös mun toisen asiakkaani, Ollikaisen perheen Kuusankoskelta! Äiti Kirsi, isä Tero ja tytär Siiri (14 v) rakentavat upean kotinsa rantakortteliin, joentörmälle. Perheeseen kuuluvat myös Tua (23 v) ja Tuukka (20 v), mutta he saavat kuulemma vain kyläillä uudessa talossa. He asuvat siis jo omillaan.

Kirsille Koria ja kasarmialue on tuttua jo lapsuudesta, koska hänen isovanhempansa asuivat Napalla ja isoisä oli Korian varuskunnassa töissä. Kirsi tosin ei itse niistä ajoista muista juuri mitään muuta kuin, että ainakin kerran ellei useamminkin joella oli taistelunäytöksiä ja ne olivat hänestä upeita.

Tero puolestaan on suorittanut varusmiespalveluksensa Korialla ja ainakin nyt hänestä tuntuu, että muistot tuolta ajalta ovat palanneet hänen mieleensä tämän projektin myötä. Ollikaiset miettivät jo silloin, kun varuskunta lopetettiin, että sillä alueella olisi hienoa asua, mutta nuorina heillä ei ollut mahdollista lähteä talonrakennusprojektiin. He asuivat Napalla ja isot lapset ovat syntyneet korialaisina. Kirsi iloitsee, että nyt Siirikin saa mahdollisuuden olla hetken aikaa korialainen.

Ollikaisten rakennusprojekti lähti liikkeelle ihan vahingossa. He olivat miettineet pienempään taloon muuttamista, koska Tua oli jo muuttanut pois kotoa ja Tuukkakin suunnitteli sitä. Heillä oli toiveena, että ikkunasta näkyisi joki, jotta Kirsi voisi katsella, kun auringonsäteet tanssahtelevat laineilla. Kotiin-lehdestä he olivat sitten huomanneet, että asuntomessualueella on neljä tonttia joenrannassa ja olivat päättäneet ihan kurillansa käydä niitä katsomassa. Kun he olivat seisoneet tontilla, paluuta ei enää ollut, vaan heidän oli lähdettävä toteuttamaan haavettaan.

Ollikaisten rakennusprojekti etenee nyt rakennusluvan hakemiseen, kunhan saavat ensin lopulliset kuvat talotoimittajalta Design-Talolta. Olen tehnyt Ollikaisille jo alustavan pihasuunnitelman, josta tuli jo hyvää palautetta kaupungilta. Tässä havainnekuva.